Zorg-Portaal gemigreerd naar iStandaard 2.2

Op paaszondag 1 april 2018 ging de nieuwe iStandaard 2.2 voor iJw en iWmo berichtenverkeer tussen gemeenten en zorgaanbieders in. Vanaf vandaag worden de eerste berichten in de keteninfrastructuur uitgewisseld. Samen verder met grip op verantwoorde zorginzet.

Ons Zorg-Portaal voor berichtenverkeer is succesvol gemigreerd en functioneert conform de landelijke iStandaard 2.2 voor iJw en iWmo. iStandaarden zijn informatiestandaarden die landelijk zijn vastgesteld om een snelle en soepele informatieoverdracht tussen gemeenten en zorgaanbieders te bevorderen.

De iStandaard systematiek maakt het mogelijk om zorginzet vanuit bijvoorbeeld de Wmo (iWmo) en Jeugdwet (iJw) te volgen. Van indicatie via zorgtoewijzing en -levering tot de vaststelling van eigen bijdrage en declaratie. Elk van de standaarden is een verzameling regels en afspraken die ervoor zorgt dat cliëntgegevens elektronisch, gestandaardiseerd, kwalitatief en veilig worden uitgewisseld. Dit zorgt uiteindelijk voor vermindering van administratieve rompslomp.

 

Wil uw gemeente meer informatie over ons Zorg-Portaal en het berichtenverkeer? Vraag dan hier de gewenste informatie aan.

Informatieverzoek

Bezoekadres
Wilhelminastraat 39
6131 KM Sittard

Postadres
Postbus 5065
6130 PB Sittard

Meer informatie?
088 007 9494
(ma-vr | 9:00u – 16:30u)

Wil uw gemeente meer informatie?  Neem dan via onderstaande button contact met ons op.  

Scroll naar top