Zorg met kunst!

Het antwoord op de vraag hoe we die paar oude brochures die we nog hadden liggen nou nieuw leven in konden blazen was: “Kunst waar we iets mee kunnen”. Maar kunst maken kan niet iedereen. De kunstenaars bij dagbesteding Ut Glashoes van Stichting Radar kunnen dit wel! Samen zorgden we voor vernieuwing.

We wilden graag dat er van enkele oude brochures een kunstwerk werd gemaakt door een organisatie die ook actief is in de zorgmarkt. En zo kwamen we terecht bij dagbesteding atelier-galerie Ut Glaashoes in Maastricht. Want daar weten kunstenaars hoe je kunst maakt! Bijvoorbeeld hoe je prachtige schalen van papier-maché maakt. En dat sloot perfect aan bij wat we graag wilde. Een kunstwerk dat gebruikt kan worden als fruitschaal.

 

Met zorg en plezier heeft kunstenares Trees Bosch in de afgelopen vier weken gewerkt aan het maken van dit kunstwerk, waarvoor ze een aantal oude Zorg-Lokaal folders heeft gebruikt. Uren besteedde ze aan papier scheuren, verven van de stukjes papier en plakken. Ze vond het erg leuk om te doen en is heel erg trots op haar kunstwerk. En Zorg-Lokaal? Wij zijn heel erg blij met het resultaat en de samenwerking!

 

Wilt uw organisatie of bedrijf ook een kunstwerk kopen of laten maken door Ut Glaashoes? Informeer naar de mogelijkheden bij Joost Hilterman van atelier-galerie Ut Glaashoes, tel. 088 – 350 5066 of kijk op www.radar.org/ut-glaashoes

 

Meer weten over Zorg-Lokaal? Download onze brochures of neem contact met ons op via 088 007 9494.

Bezoekadres
Wilhelminastraat 39
6131 KM Sittard

Postadres
Postbus 5065
6130 PB Sittard

Meer informatie?
088 007 9494
(ma-vr | 9:00u – 16:30u)

Wil uw gemeente meer informatie?  Neem dan via onderstaande button contact met ons op.  

Scroll naar top