Grip op Zorg? Zo helpt Daan …

Hoe kun je sturen op de Wmo en Jeugdwet? Hoe zorg je nu en in de toekomst voor kwalitatieve zorg en ondersteuning die er toe doet? Vele mensen in Nederland houden zich met deze vragen bezig.

Hieronder lees je hoe Daan zijn steentje bijdraagt aan grip op verantwoorde zorginzet. Samen verder …

Voor gemeenten die overzicht willen hebben en inzicht krijgen in wat er speelt rondom toegekende zorg sta ik als consultant klaar. Deze gemeenten help ik om grip op verantwoorde zorginzet te krijgen en houden. Ik vind het prettig  mijn steentje eraan bij te dragen dat  burgers nu en in de toekomst de juiste zorg en ondersteuning vanuit hun gemeente kunnen krijgen. 

Hoe zorg je ervoor dat gemeenten overzicht en inzicht hebben in wat er speelt?

Nadat zorg aan een cliënt is toegekend start een omvangrijk administratief proces. Dit administratieve proces levert allerlei data op met betrekking tot ingezette en geleverde zorg.

Als deze data betrouwbaar is en data-analyse op de juiste manier wordt uitgevoerd en gerapporteerd dan hebben gemeenten overzicht en inzicht voor sturingsmogelijkheden om grip te hebben en houden op zorginzet. Het is hierbij van belang dat de administratie rondom ingezette en geleverde zorg wel op een verantwoorde manier worden uitgevoerd.

En dat vraagt om duidelijke afspraken, inzicht en overzicht en continue monitoring op het resultaat en het proces zelf. Als consultant maak ik voor gemeenten inzichtelijk hoe administratieve processen rondom toegekende zorg op dat moment verlopen en adviseer ik over verbetermogelijkheden. 

Wat voor administratieve processen bijvoorbeeld?

Het begint al bij het op orde hebben en houden van de stamdata. Stamdata zoals NAW gegevens van cliënten, gegevens van gecontracteerde zorgaanbieders en gemaakte tariefafspraken. Deze data is het uitgangspunt voor het administratieve proces. Als deze data niet juist of volledig is dan heeft dat effect op het verdere verloop van het administratieve proces. 

Het klinkt allemaal logisch. Toch is er genoeg om over na te denken, voordat een administratief proces volwassen is georganiseerd. Om iets te kunnen verbeteren is inzicht in de huidige situatie (status quo) nodig. Goed reflecteren op de volwassenheid van het huidige administratieve proces dus.

En als de administratieve uitvoering op orde is. Wat dan?

Op orde brengen is één. Op orde houden is twee. De markt rondom zorg verandert continue.

De hele keten werkt hard aan doorontwikkelingen om deze administratieve lasten zo veel mogelijk te verlichten. Standaardisering en digitalisering maakt dat werkprocessen en benodigde ICT systemen continue moeten worden doorontwikkeld.

Samen met de keten zet ik graag stappen waarmee ik een steentje bijdraag ten behoeve van goede zorginzet, zorg die ertoe doet.

Benieuwd wat een Zorg-Lokaal consultant voor uw gemeente kan betekenen? Vraag dan hier de gewenste informatie aan.

 

Bezoekadres
Wilhelminastraat 39
6131 KM Sittard

Postadres
Postbus 5065
6130 PB Sittard

Meer informatie?
088 007 9494
(ma-vr | 9:00u – 16:30u)

Wil uw gemeente meer informatie?  Neem dan via onderstaande button contact met ons op.  

Scroll naar top