Processcans

Zijn administratieve processen rondom zorginzet vanuit de Wmo en/of Jeugdwet verantwoord georganiseerd? Draagt de data uit deze administratie bij aan effectieve stuur- en managementinformatie? Met onze processcans heeft uw gemeente of regio snel inzicht en advies voor verbetering.

Om te kunnen sturen op zorginzet en daarmee ook de zorguitgaven is het beschikken over juiste informatie van essentieel belang. Het hebben van actuele stuur-en managementinformatie op basis van betrouwbare data is voor gemeenten dan ook voorwaarde als ze grip op verantwoorde zorg willen hebben en houden. Om betrouwbare data te genereren moeten administratieve processen op orde zijn. Voor inzicht in mogelijkheden om de basis op orde te hebben en houden bestaan twee vormen van processcans:

Quickscan

Deze gratis Quickscan geeft inzicht in de organisatie volwassenheid van het administratieve proces dat start zodra er vanuit de Wmo of Jeugdwet zorg of ondersteuning wordt toegekend. Zes verschillende domeinen zijn relevant bij de uitvoering van het administratieve proces.

Jouw gemeenten ontvangt binnen ca. 20 minuten een rapport met daarin het volwassenheidsniveau per domein en suggesties voor verbetering.

Ga via onderstaande button direct naar de Quickscan.

Maatwerkscan

Onze consultant voert op basis van deskresearch, interviews, observaties en de Zorg-Lokaal procesmonitor een processcan op maat uit. Voor één gemeente of een regio. Een maatwerkscan geeft jouw gemeente of regio advies op maat om processen, zoals het verwerken van mutaties of het analyseren van data, verantwoorder te organiseren.

Klik hier voor meer informatie over onze maatwerkscan.

Vraag hier onze brochure aan

  Bezoekadres
  Wilhelminastraat 39
  6131 KM Sittard

  Postadres
  Postbus 5065
  6130 PB Sittard

  Meer informatie?
  088 007 9494 (ma-vr | 9:00u – 16:30u)

  Scroll naar top

  Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.