Onderzoek

Onderzoek levert gemeenten stuur- en managementinformatie voor grip op de rechtmatig,- en doelmatigheid van zorglevering. Is de zorg die aan een cliënt werd toegekend geleverd conform gemaakte afspraken? Is het gewenste resultaat bereikt met de uitgevoerde werkzaamheden? Is de cliënt tevreden over de geleverde zorg? Zorg-Lokaal brengt het voor uw gemeente in kaart. 

Aan de slag

Zorg-Lokaal voerde de afgelopen jaren al namens tientallen Nederlandse gemeenten honderden huisbezoeken en duizenden telefonische onderzoeken uit. Samen met de gemeente wordt de onderzoeksaanpak vastgesteld. Vervolgens zorgt onze consultant ervoor dat deze wordt geïmplementeerd en dat het klantteam de uitvoering start.

Huisbezoek

Met huisbezoeken brengen we de kwaliteit en cliëntbeleving van geleverde huishoudelijke ondersteuning in kaart. Telefonisch wordt de onderzoek-populatie door ons getrainde belteam benaderd met het verzoek om medewerking te verlenen.

Een gecertificeerd VSR-Kwaliteitsinspecteur draagt vervolgens per huisbezoek bij cliënt zorg voor:

Telefonisch onderzoek

Cliënten die bijvoorbeeld Huishoudelijke Ondersteuning of Begeleiding ontvangen worden steekproefsgewijs telefonisch door ons getrainde belteam benaderd.

Op basis van een met uw gemeente afgestemde vragenlijst wordt bijvoorbeeld gemeten:

Data voor stuur- en managementinformatie

Meetresultaten worden verwerkt in een onderzoeksrapportagetool. De rapportage van deze data geeft uw gemeente stuur- en managementinformatie voor grip op verantwoorde zorginzet.

Naast de bestaande onderzoeksmethoden werken we continue aan het door ontwikkelen van nieuwe onderzoeksmethoden.

Wil uw gemeente meer informatie over bestaande mogelijkheden of lopende pilotprojecten? Of wil uw gemeenten meer informatie over onze andere dienstverlening? Vraag dan hier de gewenste informatie aan.

Vraag hier onze brochure aan

Bezoekadres
Wilhelminastraat 39
6131 KM Sittard

Postadres
Postbus 5065
6130 PB Sittard

Meer informatie?
088 007 9494 (ma-vr | 9:00u – 16:30u)

Artikel www.weert.nl [bs_icon name=”glyphicon glyphicon-download”] Gemeente Weert en Nederweert kwaliteitscontroles Wmo (1739 downloads)

Scroll naar top