Expertise voorop voor gemeente Heusden

Gemeente Heusden
“Gemeente Heusden heeft in 2014 al voorgesorteerd op de bezuinigingen door Hulp bij het Huishouden te versoberen. Deze denkrichting is leidend voor de aanpak vanaf 1 januari 2015. Simpelweg omdat we de financiële middelen niet meer hebben.” – Een interview met beleidsmedewerker Ans van de Griendt

“De gemeente, de zorgaanbieder maar zeker de cliënt zal moeten wennen aan de nieuwe situatie in het sociale domein” aldus Ans van der Griendt, beleidsmedewerker bij de gemeente Heusden. Gemeente Heusden heeft in 2014 al voorgesorteerd op de bezuinigingen door Hulp bij het Huishouden te versoberen. Deze denkrichting is leidend voor de aanpak vanaf 1 januari 2015. Simpelweg omdat gemeenten de financiële middelen niet meer hebben. Door volop in gesprek zijn gaan met zorgaanbieders en cliëntorganisaties hoopt Ans van der Griendt met gemeente Heusden de basis te leggen voor een nieuwe aanpak.

 

Gemeente Heusden is een samenvoeging van de oude gemeenten Heusden, Drunen en Vlijmen. Met meer dan 43.000 inwoners biedt het de mogelijkheid om te starten met wijkteams die beleidsbreed gaan werken. Zowel in de Wmo, Jeugdzorg als Participatie. Want, zo stel Ans van der Griendt, verkokerd denken leidt tot extra kosten. En het geld moet nu meer dan ooit terecht komen waar de behoefte het grootst is. De informele zorg is daarbij preferent. Op basis van het ‘keukentafelgesprek’ brengt het wijkteam in eerste instantie in beeld in hoeverre de hulpvraag van de burger via informele zorg opgevangen kan worden.
 
En de rol van Zorg-Lokaal? Het voeren van een gedegen administratie in het kader van de Wmo is niet de expertise van gemeente Heusden. En wel van Zorg-Lokaal. Managementinformatie speelt daarin een steeds belangrijkere rol voor ons. Het geeft inzicht waar onze cliënten zich bevinden, maar ook hoe de leveranciers presteren. Het monitoren van de dienstverlening van de gemeente wordt alleen maar belangrijker. Zeker als we maatwerk willen leveren. Zorg-Lokaal verwerkt de gegevens uit de administratie en voorziet onze van deze managementinformatie.

 

Dit artikel is in 2014 tot stand gekomen op basis van een interview met Ans van der Griendt, beleidsmedewerker.

 

Bezoekadres
Wilhelminastraat 39
6131 KM Sittard

Postadres
Postbus 5065
6130 PB Sittard

Meer informatie?
088 007 9494
(ma-vr | 9:00u – 16:30u)

Scroll naar top

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.