Welkom consultant Peter!

Financiën en bedrijfsvoering rondom zorg zit Peter in het bloed. Deze analytische aanpakker uit Gelderland heeft zowel bij gemeenten als zorgaanbieders al de nodige steentjes bijgedragen. En sinds 1 januari 2020 is hij bij Zorg-Lokaal als consultant begonnen. Met zijn expertise gaat hij Nederlandse gemeenten helpen om grip op verantwoorde zorginzet te krijgen en behouden. Welkom Peter!

“Gemeenten die grip willen hebben en houden op verantwoorde zorginzet vanuit de Wmo en Jeugdwet hebben overzicht en inzicht nodig om te kunnen sturen”, zegt onze nieuwe consultant Peter. “Sturen op financiën en bedrijfsvoering  kan alleen als er betrouwbare data beschikbaar is. En gemeenten beschikken over veel data rondom ingezette en geleverde zorg als de uit werkprocessen en systemen optimaal zijn ingericht.”

Spil voor verbetering

Het verbeteren van bedrijfsvoering processen en data binnen het sociaal domein raakt meerdere disciplines. Als spil met kennis van zaken acteerde Peter bij gemeenten en zorgaanbieders tussen verschillende afdelingen. Van verkoop, control, finance, zorgadministratie, primair proces tot en met externe partijen. Zo zorgde hij er bijvoorbeeld voor dat het declaratieproces vanuit zorgaanbieders juist, tijdig, rechtmatig en volledige verliep. Maar ook was hij verantwoordelijk voor dataverbetering ten behoeve van de financiële afwikkeling naar zorgaanbieders én voor de doorontwikkeling van managementinformatie.

Van inkoop tot uitvoering

Zijn kennis rondom contractmanagement, procesoptimalisatie en data-analyse binnen het Sociaal Domein zet Peter graag bij opdrachtgevers in. Voor ca. 300 partijen vanuit de financiële bedrijfsvoering faciliteerde hij de zorginkoop. Hier hoorde ook het onderhouden van contacten rondom voorwaarden, tarieven en contractering met zorgaanbieders bij. Daarnaast hield hij zich bezig met financiële analyses, het optimaliseren van werkprocessen (declaratiestromen, berichtenverkeer, tariefbepaling voor de inkoop) en met het inrichten en optimalisatie van Product Diensten Catalogi.

Aanpakken

Peter gaat als Zorg-Lokaal consultant bij een aantal organisaties direct aan de slag. Onder andere bij regio Rivierenland met een project rondom data-analyse. En als het nodig is dan kan hij met specifieke vragen  altijd terecht bij zijn collega’s op de financiële afdeling voor expertise rondom het declaratieproces en controleverklaring proces, ICT-ers als het gaat om iStandaarden en dashboards en de backoffice voor inzicht in werkprocessen en samenwerking met het CAK en de SVB.

Advies en ondersteuning

Kan uw gemeente advies en ondersteuning gebruiken om administratieve processen en data-analyse op orde te brengen en houden? Peter en onze andere consultants staan graag voor u klaar. Bijvoorbeeld voor een maatwerkscan. Een maatwerkscan geeft uw gemeente of regio advies op maat om processen, zoals het inrichten van de PDC, organiseren van berichtenverkeer, verwerken van mutaties of het analyseren van data, verantwoord te organiseren.

 

20200103

Bezoekadres
Wilhelminastraat 39
6131 KM Sittard

Postadres
Postbus 5065
6130 PB Sittard

Meer informatie?
088 007 9494
(ma-vr | 9:00u – 16:30u)

Wil uw gemeente meer informatie?  Neem dan via onderstaande button contact met ons op.  

Scroll naar top