Aankondiging iEb 1.0.3 revisierelease

Aankondiging iEb 1.0.3 revisierelease
Graag delen wij de aankondiging van de iEb 1.0.3 revisierelease. Onderstaand kun je lezen wat dit precies inhoudt omtrent de 12 maandenregeling en vind je een link naar een uitgebreid nieuwsbericht met alle ins & outs.
iEb berichtenstandaard

Inmiddels werken wij al een ruime tijd met de iEb berichtenstandaard die in 2020 is live gegaan. EB-startberichten zijn bij de initiële aanlevering in de zomer van 2020 met terugwerkende kracht verzonden met onder andere startdatums per 01-01-2020. Nu zijn we ruim een jaar verder dan deze startdatums, waardoor er een probleem is ontstaan met de 12-maandenregeling.

De 12-maandenregeling

In de huidige iEb standaard is een 12-maandenregeling opgenomen, die het onmogelijk maakt om berichten te verzenden met een EB start/- stop datum die verder dan 12 maanden in het verleden ligt. Echter, in de wet staat dat gemeenten een oplegging van eigen bijdrage tot 3 jaar terug mogen corrigeren. Om deze reden is er door Zorginstituut Nederland een revisierelease aangekondigd waarin de regels omtrent de 12-maandenregeling versoepelt worden.

Meer weten?

Wil jij meer weten over wat de revisierelease inhoudt of wanneer het live gaat en wat er gewijzigd wordt? In het nieuwsbericht van Ketenbureau i-Sociaal Domein lees je dit terug. Wij als Zorg-Lokaal zullen ons uiteraard conformeren aan deze revisierelease, waarbij klantgemeenten tijdig worden geïnformeerd over de livegang. Tot slot, je kunt altijd contact met ons opnemen via onze contactgegevens of het contactformulier.

Bezoekadres
Wilhelminastraat 39
6131 KM Sittard

Postadres
Postbus 5065
6130 PB Sittard

Meer informatie?
088 007 9494
(ma-vr | 9:00u – 16:30u)

Wil uw gemeente meer informatie?  Neem dan via onderstaande button contact met ons op.  

Scroll naar top

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.